- macarons recept
Hade för ett annat recept, men sen datorn kraschade så blev jag av med det. Så nu har jag använt detta några gånger, och tycker det funkar bra. För att göra detta recept behövs det en våg, sprits och en termometer.
60g äggvita
35g socker
Skål två:
150g fint malen mandel
150g florsocker
60g äggvita
Färg och smak om man vill.
Sockerlag:
150g socker
50g vatten
1. Ta fram äggen i god tid, då de ska vara rumstempererade (kan stå i ett glas med platsfolie som lock över natten)
2. Skåla, mal och sikta mandel. Om man inte har mandelmjöl eller liknande.
3. Skål ett, häll i äggvitan och vispa fluffigt, ha i lite socker i taget.
4. Sockerlag, koka upp i en kastrull tills det når 118grader.
5. Häll sedan genast sockerlagen i skål ett(ägg och sockret) och vispa tills det kallnat. Lättast att göra i en assistent eller liknande, men funkar lika bra med en elvisp. Detta tar ett tag!
6. Skål två. Sikta mandeln och florsockret, blanda, tillsätt sen äggvitan och ev färg och smak om man vill. Och blanda väl.
7. Vänd ner skål ett i skål två, och blanda försiktigt med en slikepott eller liknande.
8. Fyll i en spritspåse och spritsa på en bakpappersklädd plåt, lika stora som femkronor.
Slå eventuellt plåten mot bordet, för att ta bort luftbubblor och toppar.
9. Låt stå ungefär en halvtimme, tills de har fått som en hinna på sig. (detta för att undvika att de spricker)
10. Grädda i 160grader, ungefär 8-15 minuter (beroende på ugn, håll koll).
Vänta tills de svalnat, och spritsa fyllning på en macaron och lägg sedan ihop med en annan.Använd din favorit fyllning. (min är hallon och recept kommer)
ps. efter att dessa har förvarats i kylen en dag, är det ännu godare! ♥
mums!
Kommentarer
Postat av: Anna
Ska testa att baka dessa bakverk framöver, har liksom inte riktigt vågat än då många säger att det är ganska så svårt...
Postat av: Camilla
Mmmm!!
Postat av: sabina
jättesöta.. kolla gärna min blogg.
Trackback