min bästa vän


min bästa vän, som jag är otroligt nöjd med.

mini muffins

(recept)

Dulce de leche


Dulce de leche, fint namn på världens lättaste fyllning. Vissligen tar det någon timme att göra, men ändå busenkelt.

Det som behövs är en burk sötad kondenserad mjölk och en gryta/kastrull (rekommenderar inte din favorit kastrull).

- Ta bort etiketten på burken.
- Lägg burken i små kokande vatten.
- Kolla vad klockan är och sen vänta...vänta...vänta.
- Fyll på vatten om det försvinner för mycket.
- vänta.. vänta.
- Klart!

ps. Tänk på när du öppnar den att den är mycket varm, och ett hårt tryck så den kan pösa.

Jag brukar små koka min i cirka 2timmar, men det beror helt på vilken konsistens man vill ja :).

mums!

- om en vecka, blire stor kalas

Om en vecka ska jag fira min egna födelsedag med fika kalas. Så sitter redan nu och funderar på vad det ska bjudas på, vilket är väldigt svårt. En sort är spikad, men någon mer sort ska det ju absolute bli.

Känner att det skulle kunna bli en kalas i chokladens tecken, då alla sorter jag kommer på innehåller choklad. Vissligen är det gott, men blir nog lite tjattigt :).

får klura vidare, har en vecka på mig. Bättre är det inte att jag troligtvis har blivit av med ett av mina bästa recept.. (anteckning till mig själv, spara recept på en lapp och inte i datorn)


- choklad whoopies


Fars dag och Emelie har nu kommit hem till Sverige, det firar vi med med whoppis. Något som jag aldrig testat att göra förut. Mums!

Recept: Föregående inlägg, finns i leilas nya bok hello cupcakes. Och som i mitt fall, tove tidningen som finns i affärerna nu :).

- whoopies


Går dagens bak bestod av dessa.

- ett sug, och en längtan

efter jul, julgodis och julgranar.

- Godaste kladdkakan på länge..


Till fika gästerna i går bakade jag bland annat denna kladdkaka, och kan säga att den vart väldigt poppis. Då den var så himla god, mäktig är den också för den delen.

Recept:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150g smält smör
Smör och kokosflingor till formen.

Lager:
3dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
2 dubbeldaim

Garnering
Riven choklad
eller vad som finns hemma.
(Strössel kanske?)

-Vispa ägg och socker.
-Blanda mjöl,kakao ,vaniljsocker och salt i en annan bunke.
-Vänd sedan ner i ägg-socker bladningen
-Blanda ner det smälta smöret i smeten.
-Smörj en springform med smör och bröd med kokosflingor (funkar med ev ströbröd med)
-Grädda i 150grader cirka 35.
-Låt den kallna.

-Vispa grädden tills den har mjuka toppar.
-Sikta i kakaon och florsockret, rör om.
-Hacka daimen grovt och rör sedan ner i gräddbladningen
-Fördela på kakan ner den svalnat, och riv på valfri choklad.

Mums!

RSS 2.0